Eerste editie Festival B over de bodem van je gezondheid, 13 oktober 2018

Festival B richt zich op Noord-Nederland en gaat over gezond eten en voeding als medicijn waarbij de B staat voor bodem, boeren, buik, bijen, biodiversiteit, blue zone en last but not least blij want dat worden we hier allemaal van.

Op het hoofdpodium zijn er prikkelende lezingen van onder andere Rineke Dijkinga (Groninger auteur en blogger over voeding en gezondheid, eigen voedingslijn), Juglen Zwaan (blogger, 80.000 volgers), Ineke Haisma (orthomoleculair therapeut), Vandana Shiva uit India (wetenschapper, auteur, pionier, activist, winnaaar Right Livelihood Award 1993) onder dagvoorzitter Tjeerd van Bekkum (LF 2018). Daarnaast zijn er lezingen in de kleine zaal, vinden er workshops en demo’s plaats, een lunch op receptuur van Rineke Dijkinga en komt er een markt in alle foyers van de Lawei waar gezonde produkten te koop zijn en verdere informatie te verkrijgen is. Alles heeft een hele positieve insteek en wil de aanwezigen motiveren en handvatten geven om gezond(er) te eten en te leven.

De organisatie is in handen van Marlise Vroom (Vroom’s Communicatie), Arien de Korte (SuikerZout) en Harmien Haan (Harmien Haan Kennismakelaar) en valt onder auspiciën van de stichting Symphony of Soils. Voor de Stichting Symphony of Soils betekent het dat ze hiermee invulling geven aan de ambitie om naast het symposium Symphony of Soils in 2018 ook een publieksevenement te organiseren. ‘Prachtig dat dit nu gebeurt’, aldus Theo Mulder, voorzitter van de Stichting Symphony of Soils.  Bij succes is het nadrukkelijk de bedoeling om het Festival B te herhalen. Het programma en kaartverkoop staan eind augustus op www.festivalB.nl

Festival B maakt onderdeel uit van de Soil Food Week van 9 – 13 oktober a.s. waarin, naast de dag van de duurzaamheid en een diner van de toekomst het symposium Symphony of Soils (op 11 oktober) en het International Seminar Organic Farming and our Future Food System (op 12 oktober) plaatsvinden bij Ecostyle op het Ecomunity Park in Oosterwolde.